torsdag 16 juni 2011

Folkrace..........skäms på er....

Blå Mocca gillar inte folkrace....fy bövelen för detta oskick...men det ska ju tilläggas att folkrace faktisk är rätt okej på ett visst sätt men numera händer det att fräscha, relativt fina rostfria bilar hamnar i händerna på folkracefolket.

Dom köper helt enkelt en registrerad körklar Volvo; Saab från 70 talet från något dödsbo eller pensionär som slutat köra.

Och sen rivs bilen och byggs om till folkrace....sorligt förskräckligt och oacceptabelt för man kan ju undra hur vi ska kunna bevara dessa klenoder som knappast blir fler av.

Att man använder rostiga, skrotbilar i folkrace är ju helt acceptabelt men det borde finnas en kontroll och spärr för nybyggnad av folkracebilar som är äldre än 30 år.

Enligt säkra källor kom senast två stycken Volvo 244 från 1976 och 1977 till besiktningen av folkracetävling och bägge bilarna var nybyggda, totalt rostfria och raka i kaross,skärmar och dom har varit kanonfina innan dom skrotades av folkracenötterna.

Så gott folk klaga inte på att objekten för oss nostalgiker utplånas utan gör något istället.

Visst folkrace innebär ju att vem som helst ska kunna tävla men man borde ju vara lite räddare om folkracebilarna så man slipper bygga nya hela tiden.

Sveriges veteranfordonspark räcker inte till ett sånt ofog.

Inga kommentarer: