tisdag 17 maj 2011

Klonkdag.......GAAAH!

Ja inte idag då utan i fredags så skulle Moccis ut ur garaget....och la i driven och klonk sa det...växelföraren fick ett eget liv och någonting hade hänt....jag vet inte hur ni ser på ert bilägande men ett klonk innebär att håret på armarna reser sig och man undrar va i hela friden?

Så Moccis hissades upp och inspekterades, och som intresserad redan vet så är ju Moccis automat....klonk är definitivt inget ljud för en automat.......GAAAH!

Men nu var det inte så farligt utan en låsbricka till växelförararmen hade hoppat av och försvann så en ny fick beställas..dock fanns inte detta hemma på Volvo så man fick vackert göra som förr och höfta lite...så en plastbricka (en sån man har bakom nummerplåten som skruven går igenom) förstorades i hålet och en låsbricka av annan typ och en metallbricka som distans monterades och Mocca var redo för resor igen och har klarat helgen utan problem.

Så KLONK innebar inte totalhaveri utan endast ett litet utbrott av FAN under bilen när man såg vilket skit som håller i den dyrbara växelhållaren, och armen till den ännu dyrare växellådan.

Inga kommentarer: