tisdag 3 augusti 2010

Tjockt och greppvänligt


Standardratten i en 78 är en katastrof, tänk på ratten som satt i 140:n från 1973 fram till 240:n 1977 och är ett mästerverk i sin enkelhet.

1978 ratten var oanständigt ful och en sån satt i Blå Mocca men fick snabbt lämna plats för en GLratt från en 82:a.
"Originalratten" som ger rysningar och kväljningar....ligger på uthusvinden och där kommer han ligga kvar............ väldigt länge....

Sen plockades Luisiratten fram ur gömmorna och har hängt med i alla år, och för den vetgirige så finns faktiskt Luisirattar i Moccablått....inte illa men lite väl blått så den svarta får allt pryda sin plats.
Trots sådana små missöden som att man inte ser alla instrument som hastighetsmätaren, ja man ser från 20-40 & 120-200 men vem bryr sig när man cruisar fram i lagom fart.

Detta ger bilen dess karaktär tillsammans med backspeglarna från 1979, ja för dom som känner 240 modellen så ska 78:an ha kromade fast (målade mattsvarta) men man ska ju skilja sig från mängden utan att göra stora ingrepp., sen är dom justerbara från insidan vilket är ett plus dom gånger Blå Mocca dragit släpvagn.
Finns servostyrning? herregud sånt dravel fanns bara på GL modellen, här kör vi med miniratt och ren viljestyrka........

Inga kommentarer: